phone+4.0721.064.754
email biletfan@biletfan.ro

O femeie singura

active

 • Traducerea: Daniel Simion si Andreea Bibiri
  Cu: Andreea Bibiri
  Regia: Daniel Simion
  "O FEMEIE SINGURA" este confesiunea unei femei tinuta prizoniera in propria casa si adusa la nebunie de relatia abuziva cu sotul ei si de corvoada treburilor casnice. O aventura pasionala cu un barbat mai tanar nu o va scapa din inchisoarea in care-si traieste cotidianul, iar hartuirea permanenta a cumnatului ei o va face sa-si piarda mintile.
  Rutina casnica, apeluri telefonice desucheate, un cumnat bolnav de sex si un bebelus cu nevoile lui fac din ea un personaj-caleidoscop (servitoare, sora medicala, baby-sitter, femeie de serviciu) ajuns in pragul nebuniei.
  Piesa "O femeie singura" este scrisa de celebrii dramaturgi italieni Dario Fo si Franca Rame, doi dintre cei mai cunoscuti actori si activisti politici ai Italiei. Dario Fo si Franca Rame au avut curajul asumarii convingerilor si angajamentului fata de probleme politice si sociale si s-au implicat in numeroase controverse cu statul, politia, cenzura, televiziunea si Vaticanul. Una din figurile de varf ale farsei moderne si ale dramei politice, Dario Fo a scris peste 70 de piese de teatru. Lucrarile sale au fost traduse in peste 30 de limbi, iar in 1997 el a castigat Premiul Nobel pentru Literatura.
  "Nu sunt neaparat un feminist, insa sunt adeptul egalitatii de sansa, a dreptului fiecaruia de a fi stapan pe corpul si pe actiunile sale" (Daniel Simion)

Mai multe detalii...