phone+4.0721.064.754
email biletfan@biletfan.ro

O noapte pe dos

active

 • Cu: Marcela Motoc si George Constantinescu
  Traducerea: Marcela Motoc
  Regia: Tudor Tepeneag

  O prostituata si clientul ei. Doi oameni care nu se cunosc se afla intr-o camera, pentru o noapte de amor. Cea mai veche intalnire din lume; fara un "maine", in majoritatea cazurilor.
  Insa la capatul noptii, totul ia o intorsatura neasteptata. Tranzactia nu este cea pe care o banuim. O poveste intima strapunge suprafata violenta si sordida a schimbului si cauta un epilog dincolo de "a doua zi".

  Xavier Durringer este un dramaturg, scenarist si realizator de teatru si film francez. Conduce o companie de teatru, La Lezarde, pentru care scrie si regizeaza spectacole. Este un obisnuit al Festivalului de la Avignon, unde este invitat an de an, cucerind publicul inca de la primele spectacole prezentate.
  Durringer scrie intr-o limba orala, fizica, instinctiva si face minuni in monologuri sau dialoguri scurte, ale unor personaje la limita (tineri, someri, imigranti), povesti de dragoste complicate sau portrete de femei si barbati in toata fragilitatea lor.
  Publicarea textelor dramatice la editions Theatrales, inca din 1994, permite numeroase puneri in scena, in toata Franta.
  In strainatate, piesele sale se bucura de un larg ecou, fiind traduse si jucate in peste treizeci de tari, in teatre dintre cele mai prestigioase: MaMa - New York, Deutsches Theater si Maxim Gorki Theater - Berlin etc.

Mai multe detalii...